Hur kan du tjäna pengar som student?

Att ha möjlighet att tjäna extra pengar är alltid välkommet, både för gammal och ung. För dig som är ung finns det däremot lite färre alternativ till jobbmöjligheter. Trots det så finns det faktiskt en del alternativ för dig som är tonåring och vi har samlat några tips för hur du kan tjäna pengar!

Arbeta för ett djurhärbärge

Djurhärbärgen brukar ofta anställa unga eftersom de oftast är mycket entusiastiska och kärleksfulla mot djur. Och oroa dig inte! Du kommer inte att få jobba med arbetsuppgifter som är krävande (som att ta hand om gamla djur eller kremering).

 Tjana-pengar-2

Dina arbetsuppgifter består sannolikt mer av att ta hand om djur på andra sätt. Kanske så är det din uppgift att introducera djur till nya potentiella ägare. Du kommer nog inte helt undan det faktum att du måste ha att göra med hundskit då och då. Men vad gör det då du kan tjäna pengar på att gosa med djuren hela tiden!

Tjäna pengar på att bli någons högra hand

Nej vi snackar inte om någon gangsters högra hand utan om en annan typ av jobb. Med att bli någons högra hand menar vi att du exempelvis kan sätta upp lappar i kvarteret där du annonserar dig själv som allt-i-allo. Du kan springa ärenden, gå och handla, laga mat och så vidare.

Att jobba som allt-i-allo är ett väldigt pragmatiskt och kanske ibland ett utmattande jobb. Men faktum är att du faktiskt kan tjäna en hel del pengar. Genom att hjälpa folk med sysslor som de inte kan göra själva eller inte har tid med så är det inte omöjligt att tjäna en hundralapp för en timmes jobb. Det låter väl ändå inte så illa för en student utan inkomst?

Packa, flytta eller leverera

Många företag anställer ofta unga för packning, lagerarbete, flyttning och så vidare. Det är ofta hög omsättning på den här typen av jobb vilket gör att de kan vara lättare att få än andra typer av arbeten.

Då det oftast krävs lite mer fysiskt arbete för den här typen av jobb så krävs det att du inte tycker det är något jobbigt att behöva ta i lite. Stör det dig att behöva svettas på jobbet så finns det alternativ i form av lättare sysslor i olika typer av affärer.

Tjäna pengar som au pair

Att jobba som au pair är rätt så vanligt bland unga. Du kan få jobb både hemma i Sverige eller utomlands. Nu kanske det inte låter så spännande att ta hand om bråkiga och skrikiga ungar, men faktum är att du kan välja vilken ålder du vill jobba med.

Barn eller ja, ungdomar, är mycket mer mottagliga till personer som själva är närmare deras egna ålder. Så det gäller bara att övertyga barnens föräldrar att du är en ansvarstagande ung dam/herre och du kan landa ett välbetalt jobb där dina jobbuppgifter innefattar tv-spelande och godisätande.

Tvätta bilar eller hus

Sist men inte minst så kan du tjäna pengar genom att jobba för företag som tvättar bilar eller hus. Jobbuppgifterna kanske inte är lika spännande som de andra alternativen i listan, men det är fortfarande ett sätt för dig att tjäna extra pengar.

Tjana-pengar-1

Vill du inte jobba åt någon annan så kan du öppna en egen biltvätt. Om du lyckas få flera personer i ditt kvarter att bli kunder så kan det vara ett bra sätt att tjäna pengar. Och så får du vara din egen chef!