Allt du behöver veta om betalda undersökningar

Att sälja din åsikt har blivit mer och mer populärt de senaste åren och många ser det som en bra möjlighet för att tjäna pengar online. Men många andra ser det som något som är för bra för att vara sant och undrar vad haken är. Faktum är att det inte finns någon, så länge som du registrerar dig till legitima undersökningspaneler  som Toluna, Åsiktstorget, YouGov och Ipsos i-Say. För att vara säker på att du anmäler dig till säkra paneler kan du alltid anmäla dig via SurveyBee. Men läs vidare för att få en förståelse för hur betalda undersökningar fungerar.

Varför är företag villiga att betala mig för undersökningar?

Sanningen är att det är tufft att vara ett företag i dagens konsumtionssamhälle. Konkurrensen är stenhård och företag gör allt de kan för att få ett litet försprång på marknaden. Du som konsument är väldigt viktig för företagen och de ger väldigt mycket för att få veta vad du tycker och tänker.

Betalda-undersokningar-2

Din och andras åsikter är faktiskt avgörande för hur företagen designar sina framtida produkter eller tjänster. Misslyckas en produkt på marknaden kan nämligen ett företag förlora väldigt mycket pengar. Ett sätt för företagen att undvika detta är att ta reda på så mycket som möjligt i förväg om vilken typ av produkt konsumenten vill ha. Detta görs via betalda undersökningar på internet eftersom folk i största allmänhet inte vill jobba gratis.

På grund av detta så tjänar båda parterna (företagen och dig själv) på att du gör betalda undersökningar på internet. Företagen får väldigt värdefull information om vad konsumenter som dig själv tycker om nuvarande och framtida produkter och du får i gengäld betalt av företagen för dina åsikter.

Hur börjar jag med betalda undersökningar?

Här på SurveyBee så ger erbjuder vi dig möjligheten att på ett enkelt sätt jämföra och välja bland undersökningssajter. Registreringen är enkel och vi guidar dig igenom de olika stegen. Efter att du fyllt i dina personliga uppgifter så kan du välja vilka paneler du vill arbeta med utifrån vad de belönar dig med.

Det kan dock vara en god idé att registrera dig till många undersökningssajter på en gång. De arbetar alla olika, vissa skickar dig exempelvis fler undersökningar att göra än ändra, så genom att testa dem kan du själv avgöra vilka du vill fortsätta med. Sedan är det bara upp till dig själv att fortsätta göra de undersökningar du vill. Det är enkelt!

När du väl börjar arbeta med betalda undersökningar så kommer du få invitationer från undersökningssajterna direkt till din e-post. Det kan vara en bra idé att göra dem så fort som möjligt så att du inte riskerar att de hinner försvinna innan du får chansen att göra dem. Vissa undersökningar har nämligen en gräns för hur många personer som kan göra dem.

Hur mycket kan jag tjäna på betalda undersökningar?

För det första ska du vara medveten om att undersökningar på internet inte kan jämföras med ett vanligt jobb. Du kommer inte ha en fast inkomst då du är beroende av att undersökningar hela tiden kommer till din e-post. Under vissa perioder kan det finnas färre undersökningar att göra. Men jobbar du flitigt och konsekvent och väljer de undersökningssajter som betalar dig mest så finns det definitivt pengar att tjäna!

Betalda-undersokningar-1

För varje undersökning du gör får du poäng. När du har samlat tillräckligt mycket poäng kan de sedan växla in dem mot antingen pengar via PayPal eller till presentkort från några av Sveriges mest kända varumärken. Vissa undersökningssajter anordnar även lotterier där det finns möjligheter att vinna priser såsom pengar eller gåvor. Vinstchansen är stor med tanke på att deltagarantalet är litet. Genom att tipsa dina vänner eller dela paneler med ditt sociala nätverk så har du möjligheter att få mer poäng och maximera din inkomst.

Avslutningsvis så är betalda undersökningar på internet varken ett lurendrejeri eller svåra att göra. Oavsett vem du är så kan du göra dem utan att lägga ner mycket energi. Det är ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar. Så om du har lite extra tid, varför inte testa? Registrera dig här på SurveyBee och börja få betalt för din åsikt!