Tjäna pengar på test av hemsidor och programvara

Är du allmänt teknikintresserad eller har kunskaper inom webb-och produktdesign? Kolla då in den här artikeln!

Tjäna pengar på test av hemsidor och programvara

Sitter du på kunskaper inom IT och webbdesign eller är du bara en allmänt teknikintresserad student som vill tjäna extra pengar? Då får du här ett bra tips på att tjäna lite extra pengar vid sidan av studierna eller möjligtvis en heltidssyssla.

I takt med att teknologin utvecklas ställs det allt större krav på att hemsidor och applikationer designas så användarvänligt som möjligt. Det här kallas med engelska termer “usability” och är en viktig del av webb-och produktdesign.

Det går ut på att designa hemsidor och andra produkter på ett sätt som förenklar för användaren, därför är det ett måste att produkten är buggfri och att navigationen fungerar bra och leder användaren rätt på hemsidan.

Ett nytt koncept när man testar dessa produkter har uppenbarat sig på marknaden som kallas “crowdtesting” och går ut på att nätverk av produkttestare jobbar tillsammans. Det finns ett antal aktörer på den här marknaden varav en är Testbirds.com.

De har varit aktiva sedan 2012 då de startade sin affärsidé i München och har sedan dess vuxit till ett stort nätverk för att tjäna pengar på produkttestning. I skrivande stund har tjänsten 300,000 testare och de växer stadigt.

En datorskärm med kod på

Hur kommer jag igång och tjänar pengar?

Det är enkelt att gå med på Testbirds hemsida och komma igång med att tjäna pengar online.

Det första du bör göra är att registrera vilka enheter du har kompetens nog för att testa, sedan kommer en så kallad “Birdmaster” att kontakta dig.

Du kommer att tilldelas ett inträdestest som kan se olika ut beroende på vad för enheter du registrerat dig för. Vanligtvis är inträdestestet analys av en hemsida eller applikation som är aktuell i samma stund som du registrerar dig.

Testet ser likadant ut som dina kommande produkttester. Du får en hemsida eller applikation tilldelad att analysera och du måste fylla i en rapport. Denna rapport täcker det mesta du måste tänka på när du analyserar en hemsida eller applikation.

Gör ditt inträdestest och börja tjäna pengar

Nu kommer du få kolla på hemsidan eller applikationens olika delar. Det börjar med användbarhetsfrågor som navigering och språk. Kommer användaren till relevanta sidor när de navigerar på sidan och fungerar det att byta språk mellan sidorna?

Sedan går det vidare till att ge feedback, både dålig och bra. Vad du tyckte var bäst med hemsidan respektive sämst. Här kan du ge dina synpunkter på hur hemsidan eller applikationen är strukturerad samt hur du upplever den som en testare.

Det går vidare med kvalitetsfrågor som, “vad skulle du vilja ändra på hemsidan om du fick ändra på en sak?”. Sedan ber de dig beskriva hemsidan med högst 3 ord för att sedan gå vidare till frågor rörande designen.

Här får du svara på frågor gällande utseendet på hemsidan och dess olika delar som layout, design och bilder. De kommer också fråga om du tycker att navigationen är intuitiv och hjälper användaren navigera på hemsidan.

När du är klar och godkänd på inträdestestet kan du börja tjäna pengar genom en bonus på 5 euro. Nu är du redo att börja testa hemsidor, programvaror samt applikationer. Du behöver bara vänta på besked om nya projekt från din Birdmaster.

 Testa och recensera hemsidor

Hur mycket kan jag tjäna på detta och hur får jag betalt?

Detta beror helt och hållet på hur många projekt det finns hos Testbirds men också hur många buggar du rapporterar i dina projekt. Testbirds betalar dig för varje projekt men det finns också ett separat pris för varje bugg du rapporterar och hur allvarlig den är.

Dessa priser på buggar varierar mellan 1 euro upp till 5 euro så jobbar du snabbt och hittar många buggar kan du tjäna bra med pengar hemifrån. Så det är bara att ge sig ut på jakt efter dessa! Nu är du redo att ge dig ut och rädda hemsidor och applikationer och samtidigt tjäna en hacka på köpet.

Kom ihåg att som med alla arbetsgivare utomlands måste du ange din IBAN/BIC-kod för att de skall kunna betala din lön. För IBAN och BIC-koder behöver du bara kontakta din bank så hjälper de dig med detta och du kan börja tjäna pengar snabbt hemifrån redan idag!