Artist, skivbolagsägare, Jesus och nu president?

Nu är allsysslaren Kanye West i farten igen

 

Det har säkerligen inte undgått någon den här morgonen att på det årliga eventet MTV Music Awards gjordes ett kontroversiellt uttalande av en rappare som varit i hetluften många gånger. Kanye Omari West vill nu kandidera till USA:s president inför valåret 2020.

Det är definitivt inget fel på självförtroendet hos den här 38-åriga rapparen. Han är nu artist, skivbolagsägare och ägare av musiktjänsten Tidal. Dessutom har han gjort ett försök till att gå på vatten på en impulsivt arrangerad konsert i Armenien i april.

Han skall spontant ha hoppat i en grund sjö och gjort en gratiskonsert i Armeniens huvudstad Yereven. Där promotade han sitt nya album “Yeezus” genom att sjunga några låtar från det albumet. West är ett bra exempel på hur man kan tjäna pengar på mycket publicitet.

Trots alla PR-jippon den här artisten hela tiden tycks iscensätta så är det ett faktum att han tjänar mycket pengar på sin karriär. Han har 21 Grammy-priser i bagaget och över 30 miljoner sålda låtar digitalt i USA. Detta gör han till en utav världens största digitala artister.


Han vet sannerligen hur man tjänar pengar eftersom han är rankad högt på Forbes lista över kändisar som tjänar bra med pengar på sina karriärer. Även efter dagens uttalande går internet varmt under hashtaggen #KanyeForPresident.

Kanye West

Kanyes resa till att tjäna pengar

Innan han började tjäna stora pengar började Kanye Omari West sin resa i Atlanta Georgia där han föddes den 8 juni 1977. Han gick ut högstadiet och gymnasiet (nåväl de amerikanska motsvarigheterna) med toppbetyg. En bra start för att börja tjäna pengar inte sant?

Hans föräldrar hjälpte även honom i hans resa att tjäna pengar. Hans mor jobbade som professor i engelska på Clark Atlanta University, men slutade när hon insåg sin sons potential att tjäna pengar och blev därmed hans manager istället.

Fadern däremot var politiskt aktiv i svarta pantrarna en kommunistisk politisk organisation under 60-talet som drev frågor om afro-amerikaner. Men nej den här bloggen handlar inte om politik. Så vi lämnar det ämnet och fortsätter på Kanyes resa för att tjäna pengar.

Efter gymnasiet (high school) studerade han på American Academy of Art. Vilket kan förklara hans provokativa stil då han utmanar olika stilar i hans resa för att tjäna pengar och bli känd.Han skriver in sig på universitetet i Chicago men hoppar av och satsar istället på musiken.

Tjana _pengar _kanye _white _house

Hur du kan tjäna pengar som Kanye

Nej det var en överdrift kanske men West är en flitig affärsman som inte viker sig för någon bransch för att tjäna pengar. Han är nu väldigt aktiv i musikvärlden med nytt album eget skivbolag och publicitet tillräckligt för en politisk karriär, vad tror du?

Kan vi se honom i vita huset i framtiden? Fenomenet är inte helt okänt i USA med en viss herr Arnold Schwarzenegger som var guvernör i Kalifornien. Men hur kan du då själv inleda en sådan här framgångsresa och tjäna pengar?

Kolla noga efter våra blogginlägg här på SurveyBee och lär dig smarta tips om hur du tjänar pengar på din affärsverksamhet eller extrasyssla. Vem vet någon dag i framtiden kanske du också börjar tjäna bra med pengar och ställer upp i ett presidentval. Nåväl tjäna pengar åtminstone.