Några bra tips för att tjäna pengar på e-handel

Har du provat e-handel? Här kommer några bra tips för att komma igång med din e-handel

E-handeln växer stadigt på den svenska marknaden och står idag för 6 procent av den totala handeln i Sverige. Detta motsvarar 43 miljarder kronor och beräknas enligt Swedbank växa till 40 procent inom 10 år vilket motsvarar 300 miljarder kronor.

Därför är det en bra idé att börja tänka i dessa banor, hur kan jag tjäna pengar på e-handel och vilka metoder används för att tjäna pengar på detta? Det är lika bra att sätta sig in i marknaden nu för utvecklingen går väldigt fort och du måste hänga med för att tjäna pengar.

För att tjäna pengar på e-handel är det viktigt att ha en plattform för att hantera din e-butik och strukturera innehållet väl. Inte för mycket information men ändå tillräckligt för att hålla dina kunder informerade.

Skapa en plattform och tjäna pengar

En bra gratistjänst för att skapa en e-handelsplattform är tictail.com vilket kan vara ett bra startalternativ för att börja tjäna pengar på e-handel. Denna tjänst lämpar sig bra för dig som nyligen startat din affärsverksamhet och vill få en extra inkomst utan för stora utgifter.

Tictail har ett antal förinställda mallar för design även kallade templates. Du kommer igång lätt genom att välja en utav dessa mallar. Sedan kan du börja designa din e-butik så som du vill ha den, kanske vill du använda dig av ditt företags färger och grafiska profil.

Detta är möjligt tack vare Tictails flexibla verktyg för att ändra färger och designstilar. Du behöver inte ha några kunskaper inom HTML men det finns möjlighet att koda själv för dig som vill. Med det här verktyget kan du bygga en bra plattform för att börja tjäna pengar på e-handel.

Tjana pengar online på e-handel

Läs mer: Hur du kan tjäna pengar på test av hemsidor och programvara

En bra gratistjänst för att skapa en e-handelsplattform är tictail.com vilket kan vara ett bra startalternativ för att börja tjäna pengar på e-handel. Denna tjänst lämpar sig bra för dig som nyligen startat din affärsverksamhet och vill tjäna pengar utan för stora utgifter.

Tictail har ett antal förinställda mallar för design även kallade templates. Du kommer igång lätt genom att välja en utav dessa mallar. Sedan kan du börja designa din e-butik så som du vill ha den, kanske vill du använda dig av ditt företags färger och grafiska profil.

Detta är möjligt tack vare Tictails flexibla verktyg för att ändra färger och designstilar. Du behöver inte ha några kunskaper inom HTML men det finns möjlighet att koda själv för dig som vill. Med det här verktyget kan du bygga en bra plattform för att börja tjäna pengar hemifrån på e-handel.

Hur börjar jag tjäna pengar på e-handel?

Nu när du har din plattform genom antingen en gratistjänst eller kanske genom din egen hemsida som du har snickrat ihop, kan du börja tänka på hur du skall placera innehållet.

Det är viktigt med mycket information om dina produkter, speciellt om priset är lite högre. Tänk dock på att inte ha för mycket. Du vill inte avskräcka någon kund eftersom det första intrycket av din hemsida är viktigt om du vill tjäna pengar på e-handel.

Kom också ihåg att bilder är viktigt som innehåll på din hemsida om du vill tjäna pengar på e-handel. Ett vanligt misstag många gör är att inte använda sig av informativa namn och beskrivningar av bilderna. Detta gör du för att Google skall kunna identifiera dessa bilder lätt.

För att tjäna pengar på e-handel är också kvaliteten på bilderna i din e-butik viktig. Tar du dina produktbilder själv? Tänk då på att placera alla produkterna på samma sätt så att ljus och skuggor ser likadana ut annars blir det lätt rörigt bland dina produkter.

Tjana _pengar _ehandel _surfplatta

Varför bör jag använda e-handel för att tjäna pengar?

En stor anledning till att börja tänka på att tjäna pengar via e-handel för din affärsverksamhet är definitivt ett förändrat kundbeteende. Allt fler handlar sina produkter online och internet har gjort det lättare att jämföra produkter och priser. I några branscher är det mer vanligt förekommande, som t.ex. elektronikbranschen där hela 23 procent handlar sina produkter online.

Det beror även på din bransch hur lätt du kommer ha att tjäna pengar på din e-handel. Därför bör du anpassa din affärsverksamhet efter dessa nya kundvanor och börja tänka på att tjäna pengar via e-handel genom din e-butik. Det förespås att 40 procent av all handel i framtiden kommer ske via e-handel. Så det är en bra idé att förbereda sig redan nu.

Några metoder för att tjäna pengar på e-handel

De flesta kunder börjar sin resa till din e-butik genom Google. Därför är det en bra idé att börja kolla på så kallad sökmotoroptimering. Det finns tydliga direktiv från Google hur du gör för att sökmotoroptimera din sida och tjäna pengar på e-handel.

Andra faktorer som är viktiga att tänka på när det gäller att tjäna pengar via e-handel är logistik, säkra betalningssystem, faktura-och kortköp samt din leveranstid. Dessa har stor inverkan på hur dina kunder upplever din e-butik och dina möjligheter.

Nu har du fått en bra grund att stå på när det gäller att tjäna pengar via e-handel och precis som Jack Ma från Kina som är ägare till e-handelsföretaget Alibaba.com får man börja smått. Jack Ma är från början en engelskalärare men är idag en utav världens rikaste inom e-handel.

Därför är e-handel bra eftersom du sparar mycket på utgifter du hade haft vid en vanlig affärsverksamhet och kan därav tjäna pengar på detta.  Så ge dig ut i e-handelns värld redan idag! Här nedanför kan du se några utav de branscher där e-handel är störst.