Jobba hemifrån via datorn som frilansfotograf

Sälj dina bilder som frilansfotograf

Är du intresserad av fotografi? Är du bra på att avgöra värdet på bilder du tar? Då borde du börja sälja dina bilder och tjäna pengar hemifrån. På nätet finns det gott om digitala bildbyråer som köper bilder från frilansfotografer.

Det finns också tidningar, reklambyråer och företag världen runt som är beredda att betala för dina bilder. Det är oftast inga stora summor per bild, men säljer man många bilder kan det bli bra med pengar när du jobbar via datorn hemifrån.

Även om det inte är frågan om några stora summor per bild kan du sälja många bilder genom att registrera dig på flertalet av dessa digitala bildbyråer. Fotografen får vanligtvis hälften av bildens värde. Lyckas du sälja en riktig kvalitetsbild så kan den säljas vidare och du har genererat en hel del i passiv inkomst.

 Frilans fotograf

Hur kommer jag igång att jobba hemifrån via datorn?

Värdet på bilderna varierar beroende på kvaliteten. Ju bättre bilder du tar, desto större chans att de säljs när du jobbar hemifrån via datorn. En annan viktig faktor för hur mycket pengar du kommer tjäna på att sälja bilder är upplösningen.

Branschen betalar mer för högupplösta bilder som lämpar sig väl för tryck än bilder som är anpassade för webben eller helt enkelt har lägre upplösning. Men kostar det då något att sälja dessa bilder när du jobbar hemifrån? Nej dessa tjänster är gratis.

Du behöver bara registrera dig för ett konto och sedan loggar du in och laddar upp dina bilder. Om någon skulle vara intresserad av dina bilder och köper en bild, så får du automatiskt in pengarna på ditt konto som du anger när du registrerar för tjänsten.

Jobba hemifrån via datorn och sälj dina bilder via microstock-sajter

Dessa hemsidor du kan registera dig till för att sälja bilder medans du jobbar hemifrån kallas för microstock-sajter. Vilken typ av motiv är det då som säljer? En metod är att testa lite olika motiv särskilt om du fotograferar mycket.

Men det mest effektiva är att fundera på vilka motiv som är eftertraktade just nu på dessa hemsidor. Bilder på människor kommer alltid att vara populärt. Dessutom bilder på möten mellan människor, kontorsmiljöer, mat och sport är också eftertraktade motiv.

Det kanske är frestande att ta en bild på en maffig solnedgång eller något annat naturfenomen, men tyvärr finns det redan väldigt många av den här sortens bilder på microstocksajterna.

 

Motiv för frilansfotograf

Skapa dina motiv medans du jobbar hemifrån

En bra idé är att arrangera dina egna situationer där du har full kontroll över ljusläggning och andra tekniska aspekter. Fundera över din målgrupp som mestadels kommer vara företag. Vad för slags företag är det som köper dessa bilder och anpassa ditt fotograferande efter detta.

Exempel på microstock-sajter kan vara: Shutterstock, mostphotos, istockphoto och många fler. Fundera alltså på vad för slags bilder företagen eftertraktar och tag bilder av hög kvalité så kan du tjäna bra på att jobba hemifrån via datorn.

Ett annat bra knep är att på dessa sajter brukar de lista de mest populära bilderna på marknaden just nu. Använd den här funktionen och ställ dig frågan, kan jag göra det här bättre än bilderna i listan?

Är svaret ja, borde du ge dig ut på dessa sajter nu efter du läst klart den här artikeln så du kan tjäna pengar online genom att jobba hemifrån via datorn redan idag!