Romantisk alla hjärtans dag på budget

Alla hjärtans dag närmar sig allt snabbare och det är det perfekta tillfället att bjuda ut den där speciella någon eller göra något speciellt för personen du älskar.

Normalt förknippar vi kanske alla hjärtans dag med choklad, rosor, dyra middagar och presenter. Men - du kan få din bättre hälft att känna sig speciell utan att spendera en massa pengar. Oavsett vad all media och reklam säger är det fullt möjligt att ha en romantisk dag utan diamanter, häst och vagn, 1000 rosor eller dyra choklader.

Fira en annan dag

Du är inte ensam om att vilja gå ut och äta. Den 14:e februari är det ofta fullbokat överallt. Samtidigt som rosor, choklad och godis som förknippas med alla hjärtans dag även brukar vara överprissatta. Men misströsta inte! Om du istället väntar några dagar kan du få all choklad och andra presenter mycket billigare. Självklart ska ni båda veta om detta så att den ena inte sitter och väntar i 2 timmar på att du ska anlända.

Sätt en budget med din partner

Det är väldigt viktigt att du och din partner pratar och kommer överens på förhand för att ingen ska bli besviken. För tips på hur du kan möta den budgeten är det bara att fortsätta läsa om våra olika tips på billiga presenter, aktiviteter och även idéer för vad ni kan göra med barnen!

Läs mer om:

Vill du utöka budgeten lite? Läs mer om att tjäna pengar online.

Love -brickor

Alla hjärtans dag presenter

Köpa alla hjärtans dag present

  • Ett par vackra örhängen eller ett armband
  • Fin skäggkam - en present till pojkvännen
  • En liten teknikpryl är alltid uppskattad 
  • Åtnjuter din partner då och då en fin whiskey? Då kan du köpa ett par whiskystenar. 
  • Ett gulligt litet gosedjur
  • Anteckningsbok eller kalender.

Gör egna alla hjärtans dag presenter

Det finns mycket du kan göra utan att behöva köpa en alla hjärtans dag present, om du bara är lite kreativ. Det kostar inte mer än den tiden du lägger ner på det, och att ge något som du själv gjort brukar vara väldigt uppskattat. Det förutsätter dock att du lägger ner tid och gör något bra, och inte bara slänger ihop något för att du inte vill spendera pengar på din partner.

Hemliga lappar och brev

Skriv några fina, handskrivna brev och lämna dem där din partner kan hitta dem. Du kan även göra något extra med breven, kanske lämna en liten godisbit eller en fin bild på er två.

Tips: Lämna små lappar med alla anledningar till varför du älskar din partner.

Fotoalbum

Gör ett fotoalbum om er tid ihop. Och nej, nu menar jag inte att du ska göra ett album på Facebook, utan ett riktigt fotoalbum med utskrivna bilder alltså. Gärna med några av dina egna kommentarer kring bilderna.

Tips på saker att göra på alla hjärtans dag

Man måste inte fira alla hjärtans dag på samma sätt som man alltid gjort; med middag och presenter. Gör istället en aktivitet som ni båda uppskattar! Vi har listatat några exempel på billiga, och gratis, aktiviteter som du kan använda som inspiration.

Fira med en fin hemlagad 3-rättersmiddag.

Romantisk middag är en klassiker av en anledning. Men du behöver inte gå till en dyr restaurang, du kan enkelt göra en romantisk middag själv. Duka upp bordet med en fin bordsduk och levande ljus för att sätta stämningen och du är redan halvvägs dit!

Tips: Köp jordgubbar och doppa dem i smält choklad för en enkel, billig och romantisk dessert.

Jordgubbar doppade i choklad

Fira med frukost

Det är oftast mycket billigare med en fin frukost jämfört med en fin middag. En frukost, eller brunch, är kanske inte något man förknippar med en romantisk alla hjärtans dag, men om du lägger upp det rätt sätt och går till ett fint ställe kan det vara väldigt mysigt. Gå alltså inte till närmaste Starbucks eller Espressohouse utan snarare ett fint hotell.

Tips: Frukost på sängen kan också vara ett bra sätt att börja alla hjärtans dag på!

Upprepa er första dejt

Träffades du och din partner på ett speciellt ställe? En park? En speciell bar kanske? Oavsett var och hur ni träffades kan du ta din partner tillbaka dit och göra om er första dejt för en promenad längs minnenas allé.

Telefonfritt dygn

Har du svårt att släppa ifrån dig mobilen? Nåja, det är du förmodligen inte ensam om, men det uppskattas kanske inte alltid. Du kan isåfall föreslå att ha en telefonfri kväll, eller ännu bättre; en telefonfri dag, och ägna tiden åt varandra. Titta varandra i ögonen och berätta vad ni känner.

Karaoke

Är din partner en riktig sångfågel kan ni gå till en karaokebar. Det är inte det mest romantiska, men kan vara en superkul dejt. Ni kan gå dit även om ingen av er har de bästa sångrösterna, det är ju det karaoke är till för.

Klättring

Det är inte heller något speciellt romantiskt - men är ni ett par som älskar att träna är det perfekt. Klättra kräver ingen erfarenhet och på nästan varje klätterklubb finns det också lägre sektioner som inte kräver rep eller någonting. Vem som helst kan börja - när som helst.

Ta en danslektion

Tycker du om att dansa? Eller är det kanske din partner som älskar att svänga på höfterna? Oavsett vad, kan du alltid överraska din partner med en danslektion. Det är romantiskt, kul och något ni kan ha användning av fler gånger.

Gå utomhus

Februari i Sverige är kanske inte det mest passande vädret för en picknick. Ta istället en promenad i ett fint område, eller kanske ta hen till en isrink och åk skridskor. Ni kan till och med gå och åka lite kälke om ni känner för det! Det är bara er egen fantasi som sätter stopp för alla aktiviteter ni kan göra!

Tips: Ta med en filt, varm choklad och lite choklad för en mysig stund.

Håller händer i kallt väder

Alla hjärtans dag för barn

Pyssel- eller bakstund

Låt ungarna visa sin kreativa sida samtidigt som du får spendera lite kvalitetstid med dem. Ni kan göra saker som alla hjärtans dag kort, armband eller baka goda chokladmuffins.

Tips: Ni kan alltid försöka lära er lite origami - det är väldigt billigt då allt ni behöver är papper.

Mjukisdjur

Mjukisdjur är helt klart en favorit hos barn - med ett gulligt alla hjärtans dag gosedjur kan du bli höjdpunkten på deras dag. Om du inte vill lägga ner en massa pengar kan du alltid sy ett eget gosedjur!

Gör en egen godispåse

Du behöver inte köpa någon färdiggjord ask. Ta lite choklad, några gelehjärtan och något av deras favoritgodis. Lägg det i en låda med en rosett runt och du är klar!

 

Vill du kunna lägga ut lite extra på din alla hjärtans dag? Anmäl dig till betalda undersökningar för att tjäna extra pengar! Med SurveyBee kan du jämföra olika betalda undersökningar helt gratis och hitta en som passar dig bra.