15 tips för att spara pengar till att resa, och hur du spar pengar på resan

10 tips för att spara pengar till resa

Alla drömmer vi oss någon gång långt härifrån. Där det är varmt, solsken, vita stränder och underbart turkost vatten. Men att åka bort kostar faktiskt pengar, och för det mesta är det inte billigt. Det kan därför vara en bra idé att spara ihop pengar till att resa, så att du inte behöver spendera hela din lön på den.

Att spara inför semestern är inget nytt, 7 av 10 svenskar har en sparkassa inför en stundande semester. Att spara pengar är dock inte alltid lätt, speciellt om man inte vill leva på nudlar och knäckebröd.

För att göra det lättare för dig har vi samlat ihop tips på hur du kan spara pengar till att resa, och ytterligare tips på hur du kan spara pengar på resan.

Är spara inget för dig? Läs mer om hur kan tjäna pengar online hos SurveyBee!

Spara pengar med matlådor

Det är nog ett av de vanligaste sättet att spara pengar, och även ett av de mest effektiva. Istället för att spendera 60 kr på lunch kan du med ett billigt recept enkelt komma ned till under 20 kr för en lunch! Det krävs dock att du planerar lite och kanske har storkok en eller 2 gånger i veckan istället.

Spara pengar med en cykel

Skippa bilen. Genom att ta cykeln till jobbet kan du spara pengar till din resa varje dag, och det är inte bara bättre för din plånbok utan ett utmärkt sätt att förbättra hälsan och samtidigt rädda klimatet. Kan det bli bättre?

Drink -utomlands

Spara pengar på alkohol

Alkohol blir snabbt en stor månadsutgift då det är väldigt dyrt i Sverige. Innan du tar den där drinken med dina vänner, eller ett glas vin till middagen, så tänk efter. För varje drink du tar i Sverige räcker det kanske till flera likadana i ett billigt semesterland. Därför kan du fundera på om det verkligen är värt att ta den drinken nu, eller om du vill spara den till semestern?

Använda rabattkuponger

Kolla igenom tidningar och reklamerbjudanden. Genom att handla och planera veckan utifrån reapriser kan du spara en hel del pengar. Och varje krona du sparar på varor du redan tänkt köpa sätter du in på sparkontot till resan istället.

Tjäna lite extra pengar för att snabbare spara ihop pengar till din resa. Med SurveyBee kan du tjäna pengar genom att göra undersökningar! Jämför svenska betalda undersökningar och anmäl dig till de som passar dig!

 

Spara pengar till resan med en app

Det är svårt att se var man lägger alla pengar, men genom att skriva ned alla köp kan du få en översikt som gör det mycket lättare. Det finns många olika appar som ägnar sig åt just det här, och många banker har det numera inbyggt i deras appar så du kan se exakt var du spenderar dina pengar. Märker du att du spenderar för mycket på cafén? Genom att sluta köpa Starbucks-kaffe för 40 kr om dagen kan du lägga undan 40 kr varje dag till din resa. Det blir 1 200 kr på en månad!

Ha ett resekort

Skaffa ett kreditkort med “resepoäng”. Det finns flera olika sorters kreditkort där du får poäng när du använder kortet. Dessa poäng kan du sedan byta in mot flygresor. Det är ju helt perfekt!

När du ska hitta rätt resekort för dig är det viktigt att jämföra bonusprogrammets utformning, extra förmåner som fast track och lounge tillträde, tillhörande reseförsäkring samt avgifter som kan uppkomma vid kontantuttag och betalning.

Köp storpack!

Handla mycket, men inte lika ofta. Genom att köpa i storpack kan du spara massvis med pengar. Ta dig till en stor varubutik där du kan köpa allt från toalettpapper till pasta i storpack. På så vis sparar du inte bara en massa pengar, du slipper även handla lika ofta.

Ha en inköpslista

Spontanköp är en enorm utgift, så stor att matbutiker oftast är inredda på så sätt att du ska göra så många spontanköp som möjligt. Exempelvis har de nästan alltid små tablettaskar, tuggummi, godis och liknande vid kassorna så att du ska plocka på dig sådant när du står i kö!

Med en inköpslista slipper du alla dessa spontanköp, och på vis många onödiga kostnader. Detta förutsätter såklart att du faktiskt håller dig till listan.

Se över dina räkningar

Har du slutat kolla på TV nu när du har Netflix, HBO eller Viaplay? Genom att säga upp till TV-abonnemang kan du spara några hundra i månaden. En annan utgift du förmodligen har är elkonsumtionen, när var senast du såg över ditt elavtal egentligen? Jämför olika elavtal och se om du faktiskt har vad som är bäst för dig.

Skaffa en extra inkomst

Har du svårt att lägga undan pengar på din budget? Med en extra inkomst kan du spara pengarna till resan, utan att behöva kompromissa med dina utgifter allt för mycket. Om du drömmer om att resa mycket, och inte har en extra inkomst än, kan det vara läge att skaffa en.

Packning -paa -strand

5 tips för att spara pengar på resan

Jämför priser på allt

Med jämförelsetjänster som momondo.com, booking.com, hotels.com och flygresor.se har det aldrig varit lättare att hitta bra deals. Jämför priser på allt från flyg till boende för att försäkra dig om att du hittar det billigaste erbjudandet.

Ett tips är att, när du väl hittat de billigaste priserna, gå till företagets egna hemsida och leta efter erbjudandet där, det finns en chans att du kan få lite mer fördelar om du bokar direkt där istället för igenom ett annat företag. Ett exempel på detta kan vara att om du bokar ett SAS-flyg från Stockholm till Malmö, via SAS kan du få incheckat bagage och försäkringar för samma pris som bokningstjänsten erbjuder utan dessa extra erbjudanden.

Skippa hotellet

Genom att boka privat boende kan du spara många hundralappar. Med AirBnB kan du få en bra lägenhet mycket billigare än vad ett hotell i samma stad skulle kosta. Couchsurfing är även det ett utmärkt sätt att slippa hotellkostnader, och du får träffa en massa nya människor.

Plus att du oftast får tillgång till en riktig lägenhet med exempelvis ett kök om du går via dessa sidor, vilket leder mig in till nästa punkt.

Laga din egen mat

Restauranger är inte alltid billigt. Speciellt inte på på turistområden. Så istället för att gå till dessa restauranger, köp från en matbutik och laga din egen mat. Gör en picknick, ät din lunch i en park, middag på stranden, ja, möjligheterna är oändliga. Det är också ett perfekt tillfälle att gå till lokala marknader för färska råvaror och testa laga lokal mat!

Skippa resväskan

Spara några hundra på resan genom att packa lätt. Det finns otaliga tips och guider på hur du kan packa effektivt och få med dig allt du kan behöva i bara ett handbagage. Dock är det viktigt att vara medveten om vad som är tillåtet eller inte i ditt handbagage.

Res i lågsäsong / boka långt i förväg

Ta ut semestern under en tid då inte alla andra gör det. Under lågsäsong brukar boenden stå tomma, och priset sjunker då för att de ska kunna fylla så många rum som möjligt. Samma princip gäller för resandet. Genom att boka i lågsäsong kan du komma undan betydligt billigare. Samma princip gäller på flyg.

Kickstarta ditt sparande - tjäna pengar på betalda undersökningar. Hos SurveyBee kan du jämför undersökningspaneler med betalda undersökningar.