Jobba som frilansskribent – Ett fritt jobb med ansvar!

Arbetet som frilansskribent nämns ofta som den typ av jobb du kan ta om du vill jobba hemifrån. Det blir allt vanligare att jobba hemma, både som anställd och som frilans. Det kan låta som en dröm att inte ha några särskilda tider att passa och att kunna ta jobbet med sig till en söderhavsö. Men det är viktigt att förstå att arbetet som skribent hemifrån är ett fritt jobb med en massa ansvar.

Frilansskribent -jobba -hemifraan

Få jobb som frilansskribent

Om du är duktig på att skriva kan du få jobb som frilansskribent. Det går att fiska uppdrag online i olika forum och du kan också svara på förfrågningar om skribenter till utvalda uppdrag. Det är viktigt att du har en hemsida där du presenterar dig som frilansskribent. Den behövs för att potentiella kunder ska förstå hur du jobbar och så att de kan kontakta dig.

Den stora skillnaden mellan att jobba som anställd skribent och frilansskribent är givetvis att du som frilans själv måste driva in dina jobb. Det finns inga garantier om uppdrag. Inte ens när du är jätteduktig på att skriva. Det krävs alltså ett visst intresse för att jobba med marknadsföring av sig själv för att kunna jobba som skribent i egen regi.

Vad ska du kunna för att lyckas?

Förutom att vara duktig på att skriva på svenska, eller på andra språk som blir aktuella, behöver du förståelse för SEO när du jobbar som frilansskribent. Då du ska skriva en webbtext som till exempel en produktbeskrivning till en webbutik är det viktigt att du har förstått hur den ska formas för att fungera på rätt sätt.

Du förväntas förstå saker som vad nyckelord är och hur de ska placeras i en text. Dessutom förväntas du leverera texter som är lätta att läsa både på en datorskärm och på en mobilskärm. Det kan vara bra att förstå lite mer om skillnader mellan att läsa på papper och på skärm.

Men du måste inte lära dig allt på en gång! En frilansande skribent har det stora nöjet att kunna jobba med olika företag. Det ger bredare kunskap och förståelse för hur man kan forma texter och vad som bör vara med.

Ge -stoed -tips -frilansskribent

En erfaren webbskribent ger ett gott stöd

Faktum är att en erfaren frilansskribent med tiden blir en person som kan ge många fina råd och tips till företag som vill lyckas med sin marknadsföring online. När du ser hur olika företag jobbar ser du också vad som fungerar bäst. Det här är kunskap som du kan hjälpa dina kunder med om de är intresserad av den.

Det är sant att du sällan måste skriva under dina texter med ditt namn. Men det betyder inte att du inte har ansvaret för att de blir bra. En riktigt bra frilansskribent kommer att se till att texterna som levereras håller hög kvalitet och är redo för publicering!