Att tjäna pengar hemifån - mission possible

Content NO

För några år sedan var det nästintill otänkbart att på ett enkelt sätt kunna tjäna pengar online. Så är det inte längre. Långt ifrån. Idag kan du jobba som chattoperatör eller medverka i marknadsundersökningar samtidigt som du lugnt sitter i soffan i vardagsrummet och dricker en kopp gott kaffe.

Ta fram någon av dina bekväma köksstolar, om du nu är i köket och läs vidare alla intressanta och matnyttiga tips vi har att dela med om att tjäna pengar hemifrån.

Utrusta dig med bra möbler

Utrusta dig med passande möbler. Ja, det är ett bra råd för dig som gärna vill jobba hemifrån. Först och främst ska du välja ut ett rum där du ska spendera alla, eller de flesta arbetstimmar. Är det i köket, gäller det att ha ett bra köksbord och köksstolar du kan sitta på och jobba.

Kan du ha ett eget rum som ett litet kontor så blir det ännu lättare. Köp in ett fint skrivbord och kontorsstol och sätt igång.

Skapa en bra arbetsmiljö

Du behöver lika mycket lugn och ro i hemmet som på ett kontor för att kunna slutföra dina arbetsuppgifter på ett bra sätt. Därför ska du skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. Hur gör du det? Här kommer några tips:

  • Informera alla i familjen om att du behöver ha en lugn arbetsplats. Om någon familjemedlem vill titta på TV eller bjuda hem kompisar, be dem att sitta i ett annat rum
  • Sätt egna arbetstider om du inte redan har sådana angivna från uppdragsgivaren. Om du arbetar med ett relativt fritt yrke som skribent eller med marknadsundersökningar kan det lätt hända att du har svårt att komma igång när du är hemma och har massor som distraherar dig. Att sätta fasta arbetstider som du strikt följer kommer att hjälpa till
  • Ta pauser. Precis som på en vanlig arbetsplats behöver din kropp och knopp ta ett välbehövligt break för att kunna fortsätta jobba vidare.