Att arbeta online

Content NO

Internet har förändrat våra liv och gett oss oanade möjligheter. Vem skulle trott att vi kommer att kunna köpa oss i princip allt via några få klick med musen, utan att ens lämna vardagsrummet? Vem skulle trott att vi kan kontakta en person som befinner sig på andra sidan jordklotet på ett par sekunder? Och sist men inte minst vem skulle trott att vi kan jobba hemifrån och tjäna ordentligt med pengar? Ja, det är bara några få exempel på hur Internet förändrat vår vardag.

Idag kan du till exempelvis grunda ett företag som handlar med värdepapper (observera att i det här fallet behöver du en LEI kod tillsammans med organisationsnumret) och utföra dina tjänster hemifrån. Du kan jobba som chattoperatör eller inom kundtjänst utan att lämna vardagsrummet. Mer om de vanligaste online jobben finns att läsa i nästa rubrik.

Vanligaste jobben online

Som sagt finns det möjligheten att arbeta online hemifrån. Vilka är de vanligaste digitalbaserade jobben?

Enligt senaste statistik så tillåter de flesta positioner inom kundtjänst att utföras hemifrån eller online. Du kan arbeta som svensktalande chattoperatör eller telefonsupport och välja egna arbetstider. Att jobba med betalda marknadsföringsundersökningar är ett annat alternativ.

Har du kunskapen och erfarenheten kan du driva en egen webbyrå online. En webbyrå erbjuder tjänster som SEO, blogg, utformning av inlägg för sociala medier eller hemsidor och digitala strategier. Om du är finansiellt utbildad kan du även starta ett företag som köper och säljer värdepapper, något som går bra att utföras online. Med andra ord finns det en hel del möjligheter för dig som vill tjäna pengar online.

Skapa ett eget hemmakontor

Vad behövs för att kunna jobba online? Först och främst är det den rätta kunskapen och erfarenheten som varje specifikt jobb faktiskt kräver. Bestämmer du dig för att jobba hemifrån så behöver du utan tvekan ett kontor. Vad bör det innehålla? Här kommer några bra tips: Skapa en plats i hemmet där du ostörd kan utföra dina arbetsuppgifter.

  • Köp ett större skrivbord som rymmer både dator och tillbehör
  • En ergonomisk stol är en bra investering för hemmakontoret då du kommer att spendera många timmar där.
  • En bra och pålitlig internetuppkoppling
  • Snabb dator
  • Hörlurar som minskar oljud från omgivningen
  • Rätt belysning både när det kommer till tak och bordslampa. Tänk på att fel ljus kan leda till huvudvärk och andra besvär.
  • En egen skön fåtölj för avkoppling.