Tjäna pengar online - några affärsideer

Content NO

Drömmer du också om ett jobb online där du kan sitta hemma bakom datorn och tjäna pengar? Då är du inte ensam.

Det finns många olika saker du kan börja jobba med online. Vet du inte var man kan börja? Då har du kommit rätt – här ger vi dig några affärsideer för dig som vill börja arbeta online. Affärsideer som är enkla att komma igång med och som inte kräver någon större erfarenhet!

Sälj och köp av begagnade prylar

Ett första tips är att sälja och köpa begagnade saker online. Försök att hitta produkter eller saker att köpa in som du sedan säljer till ett högre pris - mellanskillnaden blir din vinst.

Detta kan låta för bra för att vara sant men det är faktiskt fullt möjligt och inte alls särskilt svårt.

Folk är bekväma av sig och köper ofta det man behöver på första bästa plats online och bryr sig inte alltid om att leta efter lägsta pris. Därför kan du med lite eftersökning hitta ett lägre pris på en viss produkt och sedan sälja samma vara för ett högre pris.

Här finns stora pengar att tjäna och återigen handlar om att marknadsföra sina produkter rätt för att hitta betalande kunder.

Erbjud städning i ditt lokalområde

Ytterligare en smart affärsidé, som visserligen inte helt är online, är att erbjuda städning i ditt område i närheten av där du bor. Naturligtvis måste själva städningen göra fysiskt på plats med själva marknadsföringen och att få in kunder gör du till största del online bakom datorn.

Har du dessutom folk du känner som kan utföra själva städningen är det ännu bättre - då kan du fokusera på det administrativa och själva marknadsföringen och behöver således inte lämna hemmet.

Om du säljer tjänster som städning är det A och O att synas högt upp Google så att folk kan hitta ditt städföretag.

Om du exempelvis erbjuder flyttstädning och bor i Eskilstuna är det viktigt att du syns högt i sökresultatet för ett sökord som Flyttstädning i Eskilstuna. Om folk inte hittar dig och inte vet att ditt företag finns kommer du inte få några kunder - och den absoluta majoriteten av oss svenskar hittar denna typer av tjänster på just Google.

Apropå Google…

Apropå Google finns en annan smart affärsidé som du kan börja arbeta med online. Inte bara städföretag behöver synas på Google – det gäller för alla typer av företag oavsett om de säljer produkter eller tjänster.

Därför kan du hjälpa företag att synas på Google och optimera sin hemsida och sociala medier för att synas på rätt sökord på Google. Detta är extremt viktigt i dagens digitala marknadsföring men ett områden som många, framför allt företag med äldre ägare, inte har koll på.

Kontakta företag som du märker inte har en bra närvaro online och erbjud dig att hjälpa dem med deras SEO och marknadsföring online på google.

Undersökningar online

Ett fjärde tips är att göra undersökningar online åt företag där du testar diverse produkter och tjänster. Du testar produkten/tjänsten och lämnar en ärlig recension och/eller betyg på produkten för att företaget ska få en uppfattning om vad kunder tycker om det de säljer.

De betalar i sin tur ut en ersättning till dig som gör undersökningen.

Översättningar online

Den avslutande affärsiden är att arbeta med översättningsjobb online - ett vanligt förekommande jobb du kan sköta hemifrån över nätet. Såklart finns det flera olika typer av jobb ( tex. SEO vilket nämndes ovan) som du kan göra online men översättningsjobb är kanske det vanligaste och enklaste sättet att börja på.

Svenska marknaden är attraktiv för internationella företag och med kunskaper i det svenska språket finns det stora möjligheter att hitta översättningsjobb från engelska till svenska.

Hör av dig till dåligt översatta webbshoppar, registrera dig på frilans plattformar och hör dig för i ditt närverk för att hitta den typ av jobb.