Tjäna pengar hemifrån med undersökningar som ger betalt

Delta i undersökningar och tjäna pengar hemifrån.

Process Icon
1. Gratis registrering
Process Icon
2. Delta i betalda undersökningar online
Process Icon
3. Få belöningar i form av presentkort och pengar
h-and-m
kicks
paypal
stadium
zalando
ahlens

Tjäna pengar hemifrån med undersökningar som ger betalt

Delta i undersökningar och tjäna pengar hemifrån.

Process Icon
1. Gratis registrering
Process Icon
2. Delta i betalda undersökningar online
Process Icon
3. Få belöningar i form av presentkort och pengar
Börja tjäna pengar idag
Registrera dig på 30 sekunder!
Kön*
Födelsedag*
Registrera dig gratis och börja tjäna pengar
h-and-m
kicks
paypal
stadium
zalando
ahlens

Hur mycket pengar kan du tjäna hemifrån?

När du börjar med undersökningar på nätet så är det viktigt att du har rätt förväntningar. Att tjäna pengar hemma genom att göra undersökningar kan till att börja med inte jämföras med ett vanligt jobb. Du får betalt för varje undersökning du svarar på, och de frågeenkäter du får skickade till din e-post kommer inte regelbundet. Detta innebär att du inte kan bli garanterad en fast inkomst. Du bör därför se möjligheten att göra undersökningar på nätet som ett sätt för dig att tjäna lite extra pengar.

De olika undersökningssajterna som vi samarbetar med har olika typer av belöningar. För de flesta undersökningspanelerna får du poäng då du svarar på enkäter. De intjänade poängen kan sedan växlas in mot olika belöningar. Den vanligaste, och populäraste, belöningen är presentkort. Du har nämligen möjlighet att växla in dina poäng mot presentkort från några av Sveriges populäraste butikskedjor.

Vill du istället växla in dina poäng mot pengar så ger några av undersökningssajterna dig möjligheten att göra det. Sist men inte minst så har du möjligheten att spendera dina poäng i olika utlottningar av premier. Ofta så är vinstmöjligheten betydligt större än i vanliga lotterier då antalet deltagare är mindre.

 • Pengar. Växla in dina poäng till pengar. Detta sker oftast via PayPal.
 • Presentkort. Växla in dina poäng till presentkort från några av Sveriges populäraste butikskedjor.
 • Utlottningar av premier. Växla in dina poäng och delta i utlottningar av premier.
 • Donera pengar. Växla in dina poäng och donera pengar till välgörenhet.

Att jobba med undersökningar på nätet innebär att du inte behöver göra mer än att vänta på invitationer i din e-post. Hur mycket du tjänar för varje undersökning beror till största delen på hur lång tid den tar att göra men även beroende på vilken målgrupp du tillhör. Ju unikare målgrupp du tillhör desto mer kan du få betalt.

Att tjäna pengar hemifrån genom att göra undersökningar är perfekt för dig som har mycket fritid. Du kommer inte att bli miljonär, men du kan tjäna tillräckligt för att kunna spara ihop lite extra till dig själv eller till din familj. Pengar som kan användas vid speciella tillfällen. Du kan exempelvis samla ihop pengar till en resa eller växla in dina poäng till roliga presenter.

5 tips till hur du maximerar din inkomst på undersökningar

För att maximera dina möjligheter att tjäna pengar hemifrån bör du tänka på:

 • Att fylla i rätt kontaktuppgifter. Du måste fylla i en giltig e-postadress för att du ska kunna få undersökningarna skickade till dig överhuvudtaget. För många belöningar, såsom presentkort, krävs det även att du har en giltig adress då de skickas med posten.
 • Att fylla i profilfrågorna. När du börjar ta undersökningar på en undersökningssajt blir du ombedd till att ge detaljerad information om dig själv. Det här är enbart för att du ska få så relevanta enkäter som möjligt skickade till dig. Fyller du inte i profilfrågorna ordentligt så kommer du få enkäter skickade till dig som du inte är behörig att svara på.
 • Att alltid svara ärligt. Undersökningssajterna använder sig av olika system för att detektera ifall du svarar inkonsekvent. Fuskar du så är det sannolikt att du blir ertappad. I värsta fall kan du bli exkluderad från undersökningspanelen utan möjlighet att bli medlem igen.
 • Att svara så fort du får en enkät skickad till dig. Vissa undersökningar är tidsbegränsade och för att vara på den säkra sidan (för att inte missa en undersökning) så är det en bra idé att svara så fort som möjligt.
 • Att anmäla dig till produktester samt att tipsa dina vänner. Vissa undersökningssajter genomför speciella produkttester då du har möjlighet att testa olika produkter. Du får oftast bättre betalt för denna typ av undersökningar och i många fall får du också behålla testprodukten. På många sajter kan du även anmäla dina vänner för extra poäng.

Hur kan du anmäla dig till att göra undersökningar på nätet?

Här på SurveyBee.se har vi samlat du bästa undersökningssajterna på marknaden. Du kan lätt få en överblick över du tillgängliga undersökningspanelerna och sedan anmäla dig till de som verkar intressanta.

Så enkelt är det:

 • Anmäl dig på SurveyBee.se och välj de undersökningssajter som du vill börja arbeta med.
 • Fullfölj registreringen på undersökningssajterna du valt och fyll i din kontaktinformation.
 • Fyll i de mer detaljerade profilfrågorna för att få relevanta enkäter skickade till dig.
 • Börja få invitationer till undersökningar skickade till din e-post. Har du fyllt i profilfrågorna ordentligt så får du enbart de enkäter som är relevanta just för dig.
 • Börja tjäna pengar hemifrån genom att svara på undersökningarna du fått skickade till dig. Varje undersökning tar i regel i genomsnitt 10-20 minuter att slutföra.
 • Växla in dina intjänade poäng mot pengar via PayPal eller presentkort från några av Sverige populäraste butikskedjor.

 

Toppaneler
 • M3 Panel

  M3 Panel

  Gå med i M3 Panel och tjäna poäng för läckra gåvor! När du är medlem i M3 Panel får du frågeformulär som du kan fylla i på smartphone, surfplatta eller dator.

 • Toluna

  Toluna

  Häng på Tolunas genemskap med 9 000 0000 internationella medlemmar. Delta i undersökningar, diskussioner eller testa dina favoritprodukter! Detta och mycket mer finns några klick bort, och dessutom blir du betald för besväret.

 • i-Say

  i-Say

  Få tillgång till mer än betalda undersökningar. På i-Say kan du prata med andra medlemmar, rösta fram dina favoritundersökningar och skapa dina egna omröstningar. Självklart blir du belönad för din åsikt!

 • ÅsiktsTorget

  ÅsiktsTorget

  ÅsiktsTorget är en del av SSI som verkar i över 100 länder. Du samlar poäng som du sedan kan omvandla till pengar via PayPal eller presentkort på iTunes eller andra butiker i ÅsiktsTorgets webbutik.

 • GfK Consumer Scan

  GfK Consumer Scan

 • Global Test Market

  Global Test Market

  Bli medlem hos marknadsledaren bland betalda onlineundersökningar. Bara under 2014 belönades deras medlemmar med totalt 360 miljoner kronor!

FAQ
?

Du tjänar pengar online genom att besvara betalda undersökningar, det kan även vara så att du blir belönad i premier och presentkort. SurveyBee jobbar för att koppla ihop dig med legitima och pålitliga undersökningspaneler där du kan tjäna pengar online utan att oroa dig över att det är en bluff.

Bakom onlineundersökningarna står företag som vill ta del av dina åsikter. De vill få reda på vad du tycker och är villiga att betala pengar för att du delar med dig. Utan den inblick som de kan få av dig som kund, är det svårt att ta reda på vad konsumenter tycker om deras produkter och tjänster. Internet har verkligen underlättat den här processen för företagen, och det är den här utvecklingen som också kan hjälpa dig att snabbt tjäna extra pengar.

?

Att tjäna pengar online genom att arbeta med undersökningar är väldigt enkelt. Det fungerar precis som vanliga enkäter, med skillnaden att allt nu sker online, vilket också gör det till en snabb och enkelt process.

Du besvarar helt enkelt frågorna och skickar därefter in svaren till undersökningspanelen som du deltar i. Enkla instruktioner finns tillgängliga online och när du är klar har du snabbt tjänat pengar eller premier.

Det finns i huvudsak tre olika belöningar när du deltar i undersökningar. Du kan givetvis tjäna pengar, och det finns även möjlighet att bli betald i premier och att samla poäng.

Tänk på att det är ditt ansvar att svara sanningsenligt på frågorna så att både du och företagen får ut något av värde.

?

En undersökningar kan vanligtvis ta emellan 5 och 30 minuter. Betalningen motsvarar sedan oftast hur lång tid undersökningen tar, och du kan tjäna allt från 5 kr till 50 kr per undersökning. Det är alltså inget du kan bli rik på, och hittar du en sida som påstår det är det med högst sannolikhet en bluff.

Pengarna överförs direkt till ditt PayPal- eller bankkonto. Hur mycket du tjänar kan, förutom den tid du lägger ner, även bero på hur mycket erfarenhet du har av att arbeta med våra samarbetspartners.

Förutom att tjäna pengar erbjuds ofta även två andra typer av belöningar:

Gåvokort och/eller premier. För att kunna ta ut ett gåvokort samlar du ofta in poäng via undersökningarna. När du samlat in tillräckligt med poäng kan du välja mellan gåvokort från en uppsjö av populära butiker och varumärken.

Premier betalas ofta ut genom utlottningar. När du genomför fler undersökningar ökar dina chanser att vinna premierna, som kan bestå utav såväl små som stora priser.

Inte sällan erbjuder våra samarbetspartners flera olika belöningar när du genomför undersökningar hos dem.

?

Det bästa med betalda undersökningar är att det går snabbt. Beräkna att en undersökning online tar i genomsnitt mellan 10-20 minuter. Ibland mer ibland mindre. Du tjänar mer pengar ju längre och mer utförlig undersökningen är. Istället för att scrolla igenom Instagram och Facebook - ta en undersökning och tjäna pengar online!

?

Efter du har avslutat en undersökning kan du enkelt föra över pengar på ditt konto, eller välja dina belöningar i ditt konto på undersökningssajten. Många undersökningsföretag väljer att göra utbetalningen via PayPal.

Vi på SurveyBee jobbar för att du lätt ska hitta legitima och seriösa undersökningspaneler, så du kan känna dig trygg med att lämna uppgifter till våra samarbetspartners och vara säker på att du blir kompenserad för ditt arbete.

?

Ja, Det enda som behövs för att delta i undersökningspaneler online är en internetuppkoppling och valfri dator, mobil eller surfplatta. Alla får delta! Däremot kan det vara så att vissa undersökningar riktar sig till en viss grupp, till exempel kvinnor mellan 18 och 25 år. Om inte du passar in på den beskrivningen så är det bara att vänta på nästa undersökning där du kan tjäna pengar.

Team SurveyBee

Mark Thorsen CEO
Noelia Garcia Online Marketing & Sales Executive
Kasper Nielsen Head of IT
Kasper Henningsen Software Developer
Aris Vourvoulias Content Coordinator
Denise Joy Communication Manager