Tjäna pengar på internet - Gör betalda undersökningar snabbt och enkelt

Delta i undersökningar och tjäna pengar på internet.

Process Icon
1. Gratis registrering
Process Icon
2. Delta i betalda undersökningar online
Process Icon
3. Få belöningar i form av presentkort och pengar
h-and-m
kicks
paypal
stadium
zalando
ahlens

Tjäna pengar på internet - Gör betalda undersökningar snabbt och enkelt

Delta i undersökningar och tjäna pengar på internet.

Process Icon
1. Gratis registrering
Process Icon
2. Delta i betalda undersökningar online
Process Icon
3. Få belöningar i form av presentkort och pengar
Börja tjäna pengar idag
Registrera dig på 30 sekunder!
Kön*
Födelsedag*
Registrera dig gratis och börja tjäna pengar
h-and-m
kicks
paypal
stadium
zalando
ahlens

Tjäna pengar på nätet genom att göra undersökningar

Att göra undersökningar på internet är ett av de många sätt som du kan tjäna pengar online. För att oavsett vem du är, var du bor, vad du gör, eller vad du arbetar med så är du välkommen som medlem i olika undersökningspaneler. Är du exempelvis en student som har svårt att få pengarna att räcka till varje månad så kan undersökningar på internet vara ett bra komplement till din inkomst. Kanske är du föräldraledig med mycket ledig tid utspridd under dagen då det kan finnas tid till att svara på undersökningar. Fördelen med undersökningar på internet är att du kan göra dem då du själv har tid!

Det enda du behöver göra är att kolla din mail då och då. Du får nämligen ett e-mail varje gång det kommer en ny undersökning som du kan svara på. Genom att klicka på en länk i mailet du får så kommer du direkt till frågeenkäten som typiskt tar 10 - 20 minuter att göra färdig. Enkäten består ofta av grundläggande frågor om dina shoppingvanor, eller om vad du tycker om olika produkter eller ämnen. Genom att göra undersökningar så kan du faktiskt tjäna pengar på internet bara genom att vara dig själv och dela din åsikt!

Att göra undersökningar är också viktigt då du med din åsikt kan påverka företag och hjälpa till med att bidra till att kundernas behov, som dina egna, blir mötta. Bland det bästa med att göra undersökningar online är dock att det är upp till dig själv att bestämma när och hur du vill svara på enkäter. Du kan göra undersökningarna när det passar dig oavsett var du är. Det enda du behöver ha är en internetansluten enhet såsom en dator eller en smartphone. Du kan exempelvis fylla i betalda enkäter medans du är på resande fot, eller när du slappnar av och tar en kaffe på ditt favoritkafé.

Hur mycket går det att tjäna på undersökningar?

Du ska vara medveten om att det inte går att jämföra undersökningar på internet med ett vanligt timbetalt jobb. De undersökningar du kommer bli ombedd att svara på kommer sporadiskt vilket inte kan garantera dig en fast inkomst. Att göra undersökningar är alltså inget som du kommer att bli rik på. Däremot så kan det vara ett mycket bra sätt för dig som vill tjäna lite extra pengar på internet.

De olika undersökningssajterna som vi samarbetar med har olika belöningssystem. Det vanligaste är att du blir belönad antingen med pengar eller med presentkort (eller med en kombination av de båda). Ibland kan du som belöning få delta i utlottningar av premier där vinstchansen oftast är betydligt större än för vanliga lotterier. Den här typen av lotterier utförs vanligtvis en gång i månaden. Sammanfattningsvis så är de vanligaste belöningarna för att göra undersökningar på internet:

 • Pengar. Utbetalningen av pengar genomförs oftast via PayPal.
 • Presentkort. Få presentkort till några av Sveriges mest kända butiker.
 • Utlottningar av premier. Delta i spännande utlottningar av premier.
 • Donera pengar. Donera pengar till olika välgörande ändamål.

Hur mycket du i slutändan kommer att tjäna beror på hur mycket tid och energi du lägger ner på att göra undersökningar. Du får oftast olika mycket betalt beroende vilken typ av enkät du svarar på då vissa ger mer betalt än andra. Detta beror på vilken typ av undersökning som görs, hur detaljerad undersökningen är, samt hur lång tid den tar att göra. När du är färdig så får du din belöning med hjälp av ett simpelt klick på musen. Att göra undersökningar är ett enkelt sätt att tjäna pengar på nätet!

Hur du tjänar mer pengar - 5 tips

När du ska börja göra undersökningar så kan det vara bra att vara medveten om de viktigaste faktorerna som påverkar hur effektivt du arbetar:

 • Var noga med att fylla i korrekta kontaktuppgifter. För att du ska kunna göra undersökningar på internet så måste du ha en fungerande e-mailadress då du får enkäten skickad direkt till din e-mail. Du behöver också fylla i en korrekt hemadress då många belöningar, såsom presentkort, skickas hem till dig.
 • Var noga med att fylla i detaljerade uppgifter om dig själv. När du startar på en undersökningssajt blir du ombedd om att fylla i mer detaljerad information om dig själv. Det är viktigt att du gör det så att du enbart får de undersökningar som passar just dig.
 • Var alltid ärlig. Fusk kommer att märkas då undersökningssajterna använder sig av system för att upptäcka inkonsekventa svar. Det är bättre att hela tiden vara ärlig när du svarar på undersökningar så att du inte riskerar att bli avstängd från undersökningssajten och förlora möjligheten att tjäna pengar.
 • Svara omgående på de undersökningar du får. Undersökningar är ibland tidsbegränsade och det kan vara en god idé att göra dem så snabbt du kan. Annars kan du riskera att missa intressanta enkäter.
 • Anmäl dig till produkttester. Vissa undersökningssajter gör också mer avancerade undersökningar som exempelvis intervjuer eller produkttester. Oftast får du betydligt mer betalt för din medverkan i dessa undersökningar. I många fall får du även behålla produkten efteråt.

Anmäl dig till undersökningar på SurveyBee

Vi har samlat några av de pålitligaste undersökningssajterna här på SurveyBee så att du enkelt ska kunna få en överblick samt jämföra mellan dem. De här undersökningssajterna letar ständigt efter nya panelmedlemmar som dig, och eftersom din tid är dyrbar är de villiga att betala för den.

Så här enkelt är det!

 • Anmäl dig på SurveyBee och välj de undersökningssidor som du tycker är intressanta.
 • Fullfölj din anmälan genom att även registrera dig på varje enskild undersökningssida som du valt (mer information om detta finns i malet som vi skickar till dig).
 • Var noga med att fylla i den kompletterande informationen om dig själv. På så sätt så blir du enbart skickad enkäter som är relevanta just för dig.
 • Börja få fler undersökningar skickade direkt till din e-mail och fortsätt att tjäna pengar på internet via undersökningar online. Varje undersökning tar i genomsnitt 10 - 20 minuter att göra.
 • Bli belönad genom pengar eller presentkort. Detta görs oftast genom att växla in din intjänade poäng.
Toppaneler
 • M3 Panel

  M3 Panel

  Gå med i M3 Panel och tjäna poäng för läckra gåvor! När du är medlem i M3 Panel får du frågeformulär som du kan fylla i på smartphone, surfplatta eller dator.

 • Toluna

  Toluna

  Häng på Tolunas genemskap med 9 000 0000 internationella medlemmar. Delta i undersökningar, diskussioner eller testa dina favoritprodukter! Detta och mycket mer finns några klick bort, och dessutom blir du betald för besväret.

 • i-Say

  i-Say

  Få tillgång till mer än betalda undersökningar. På i-Say kan du prata med andra medlemmar, rösta fram dina favoritundersökningar och skapa dina egna omröstningar. Självklart blir du belönad för din åsikt!

 • ÅsiktsTorget

  ÅsiktsTorget

  ÅsiktsTorget är en del av SSI som verkar i över 100 länder. Du samlar poäng som du sedan kan omvandla till pengar via PayPal eller presentkort på iTunes eller andra butiker i ÅsiktsTorgets webbutik.

 • GfK Consumer Scan

  GfK Consumer Scan

 • Global Test Market

  Global Test Market

  Bli medlem hos marknadsledaren bland betalda onlineundersökningar. Bara under 2014 belönades deras medlemmar med totalt 360 miljoner kronor!

FAQ
?

Du tjänar pengar online genom att besvara betalda undersökningar, det kan även vara så att du blir belönad i premier och presentkort. SurveyBee jobbar för att koppla ihop dig med legitima och pålitliga undersökningspaneler där du kan tjäna pengar online utan att oroa dig över att det är en bluff.

Bakom onlineundersökningarna står företag som vill ta del av dina åsikter. De vill få reda på vad du tycker och är villiga att betala pengar för att du delar med dig. Utan den inblick som de kan få av dig som kund, är det svårt att ta reda på vad konsumenter tycker om deras produkter och tjänster. Internet har verkligen underlättat den här processen för företagen, och det är den här utvecklingen som också kan hjälpa dig att snabbt tjäna extra pengar.

?

Att tjäna pengar online genom att arbeta med undersökningar är väldigt enkelt. Det fungerar precis som vanliga enkäter, med skillnaden att allt nu sker online, vilket också gör det till en snabb och enkelt process.

Du besvarar helt enkelt frågorna och skickar därefter in svaren till undersökningspanelen som du deltar i. Enkla instruktioner finns tillgängliga online och när du är klar har du snabbt tjänat pengar eller premier.

Det finns i huvudsak tre olika belöningar när du deltar i undersökningar. Du kan givetvis tjäna pengar, och det finns även möjlighet att bli betald i premier och att samla poäng.

Tänk på att det är ditt ansvar att svara sanningsenligt på frågorna så att både du och företagen får ut något av värde.

?

En undersökningar kan vanligtvis ta emellan 5 och 30 minuter. Betalningen motsvarar sedan oftast hur lång tid undersökningen tar, och du kan tjäna allt från 5 kr till 50 kr per undersökning. Det är alltså inget du kan bli rik på, och hittar du en sida som påstår det är det med högst sannolikhet en bluff.

Pengarna överförs direkt till ditt PayPal- eller bankkonto. Hur mycket du tjänar kan, förutom den tid du lägger ner, även bero på hur mycket erfarenhet du har av att arbeta med våra samarbetspartners.

Förutom att tjäna pengar erbjuds ofta även två andra typer av belöningar:

Gåvokort och/eller premier. För att kunna ta ut ett gåvokort samlar du ofta in poäng via undersökningarna. När du samlat in tillräckligt med poäng kan du välja mellan gåvokort från en uppsjö av populära butiker och varumärken.

Premier betalas ofta ut genom utlottningar. När du genomför fler undersökningar ökar dina chanser att vinna premierna, som kan bestå utav såväl små som stora priser.

Inte sällan erbjuder våra samarbetspartners flera olika belöningar när du genomför undersökningar hos dem.

?

Det bästa med betalda undersökningar är att det går snabbt. Beräkna att en undersökning online tar i genomsnitt mellan 10-20 minuter. Ibland mer ibland mindre. Du tjänar mer pengar ju längre och mer utförlig undersökningen är. Istället för att scrolla igenom Instagram och Facebook - ta en undersökning och tjäna pengar online!

?

Efter du har avslutat en undersökning kan du enkelt föra över pengar på ditt konto, eller välja dina belöningar i ditt konto på undersökningssajten. Många undersökningsföretag väljer att göra utbetalningen via PayPal.

Vi på SurveyBee jobbar för att du lätt ska hitta legitima och seriösa undersökningspaneler, så du kan känna dig trygg med att lämna uppgifter till våra samarbetspartners och vara säker på att du blir kompenserad för ditt arbete.

?

Ja, Det enda som behövs för att delta i undersökningspaneler online är en internetuppkoppling och valfri dator, mobil eller surfplatta. Alla får delta! Däremot kan det vara så att vissa undersökningar riktar sig till en viss grupp, till exempel kvinnor mellan 18 och 25 år. Om inte du passar in på den beskrivningen så är det bara att vänta på nästa undersökning där du kan tjäna pengar.

Team SurveyBee

Mark Thorsen CEO
Noelia Garcia Online Marketing & Sales Executive
Kasper Nielsen Head of IT
Kasper Henningsen Software Developer
Aris Vourvoulias Content Coordinator
Denise Joy Communication Manager