Tjäna pengar snabbt online med betalda undersökningar

Delta i undersökningar och tjäna pengar snabbt.

 • Få kontant utbetalning via Paypal eller presentkort till dina favoritmärken.
 • Tjäna upp till 50 kr per undersökning med Sveriges bästa undersökningspaneler.
 • Mer än 80 000 svenskar tjänar redan pengar hos oss, missa inte chansen!
Börja tjäna pengar idag
Registrera dig på 30 sekunder!
Kön*
Födelsedag*
Registrera dig gratis och börja tjäna pengar
 • Få kontant utbetalning via Paypal eller presentkort till dina favoritmärken.
 • Tjäna upp till 50 kr per undersökning med Sveriges bästa undersökningspaneler.
 • Mer än 80 000 svenskar tjänar redan pengar hos oss, missa inte chansen!
Senast uppdaterad: 20. december 2018

Tjäna snabba pengar med undersökningar på nätet

Alla har en åsikt och du kan bli belönad för din egen genom att börja göra undersökningar online. På så vis kan du låta företagen få reda på vad du tycker om deras produkter och därmed influera hur deras framtida produkter kommer att se ut. Fördelarna med att göra undersökningar är många. Nedan finner du tre av de främsta:

 • Undersökningar är ett bra sätt att tjäna pengar snabbt online. Bli belönad enbart genom att dela dina åsikter. Få pengar via PayPal eller få presentkort från några av Sveriges mest populära butikskedjor. Att göra undersökningar kan vara ett perfekt sätt att tjäna pengar snabbt på fritiden!
 • Undersökningar är helt tidsflexibla. Du kan göra undersökningar när som helst på dagen. Det här betyder att du kan göra dem när det passar dig bäst. I och med att du gör dem på nätet kan du också göra dem var du vill, du kan till och med arbeta ifrån sängen om du så vill.
 • Vem som helst kan göra undersökningar. Det finns inga krav eller kvalifikationer på vilken som kan göra undersökningar. Det spelar ingen roll ifall du är ung eller gammal, man eller kvinna, student eller pensionär. Alla kan göra dem! Allt du behöver göra är att vara dig själv och svara på några frågor. Att göra undersökningar online kan därför vara ett bra sätt att tjäna extra pengar snabbt oavsett vem du är.

Gör du undersökningar online så betyder det att du kommer få invitationer till enkäter direkt i din e-post. Genom att bara trycka på en länk tas du sedan till själva enkäten. För varje enkät du svarar på så blir du belönad, ofta i form av poäng som sedan kan växlas in mot bland annat pengar eller presentkort. Undersökningar kan vara en mycket bra källa att ha som en kompletterande inkomst, något du kan göra hemifrån efter ditt eget schema.

De olika undersökningspanelerna som vi samarbetar med belönar dig på olika sätt. Några belönar dig med pengar, några med presentkort, och några med en kombination av de båda. Det är också vanligt att du kan växla in dina poäng mot deltagande i lotterier där premier lottas ut med jämna mellanrum, ofta en gång i månaden.

Hur mycket kan du tjäna?

Innan du börjar göra undersökningar på nätet är det bra att du har rätt ställda förväntningar. Att svara på undersökningar är inte som ett vanligt jobb, det ger ingen fast timlön. Undersökningarna du får skickade till dig kan också komma under oregelbunda tider vilket gör att du inte kan lita på att ha en fast inkomst. Du kommer inte bli rik på att göra undersökningar, men däremot kan du tjäna lite snabba pengar på fritiden!

Hur mycket du kan tjäna beror till stor del på vilken typ av undersökning du svarar på och hur lång tid den tar att göra. Den tid och det arbete du lägger ner på undersökningar är den viktigaste faktorn som avgör hur mycket du tjänar i slutändan. Ju fler undersökningar du tar, desto mer kan du tjäna. En undersökning tar i regel 5 - 30 minuter att slutföra och ju längre tid en undersökning tar, ju mer får du typiskt i belöning. För speciella undersökningar såsom personliga intervjuer eller produkttester finns det ännu mer pengar att tjäna.

Du kommer som sagt inte att bli rik på att göra undersökningar på nätet. Du kommer däremot att kunna tjäna extra pengar snabbt, eller få presentkort till några av Sverige största butikskedjor. Om du gillar att svara på frågor och dela din åsikt (framförallt ifall du gillar att dela din åsikt för pengar, presentkort eller andra typer av gåvor), så är betalda undersökningar på nätet ett bra alternativ för dig. Något du kan tjäna pengar på online när du har lite ledig tid över.

Anmäl dig till olika undersökningssajter på SurveyBee

Här på SurveyBee.se har du möjlighet att anmäla dig till olika undersökningssajter som alla gör undersökningar på nätet. Vi har samlat de bästa och mest pålitliga undersökningspaneler i Sverige. Det är enkelt för dig att se och jämföra mellan de olika undersökningssajterna innan du väljer dem som intresserar dig mest. Dessa sajter letar efter personer som dig för att svara på deras enkäter, och eftersom din tid är dyrbar är de villiga att betala dig för den!

Att anmäla sig är enkelt!

 • Anmäl dig här på SurveyBee och välj de undersökningssajter som verkar intressanta.
 • Fullfölj registreringen på de sajter du har valt och fyll i din grundläggande personliga information.
 • Fyll i de kompletterande profilfrågorna om dig själv. Genom att göra detta så får du enbart undersökningar som är relevanta just för dig.
 • Fortsätt att göra undersökningar och samla poäng. Ju mer tid du lägger ner på undersökningar, desto mer poäng kan du samla.
 • Växla in din poäng mot pengar via PayPal eller presentkort från några av Sveriges mest kända butiker.
Toppaneler
FAQ
?

Du tjänar pengar online genom att besvara betalda undersökningar, det kan även vara så att du blir belönad i premier och presentkort. SurveyBee jobbar för att koppla ihop dig med legitima och pålitliga undersökningspaneler där du kan tjäna pengar online utan att oroa dig över att det är en bluff.

Bakom onlineundersökningarna står företag som vill ta del av dina åsikter. De vill få reda på vad du tycker och är villiga att betala pengar för att du delar med dig. Utan den inblick som de kan få av dig som kund, är det svårt att ta reda på vad konsumenter tycker om deras produkter och tjänster. Internet har verkligen underlättat den här processen för företagen, och det är den här utvecklingen som också kan hjälpa dig att snabbt tjäna pengar via internet.

?

Att tjäna pengar online genom att arbeta med undersökningar är väldigt enkelt. Det fungerar precis som vanliga enkäter, med skillnaden att allt nu sker online, vilket också gör det till en snabb och enkelt process.

Du besvarar helt enkelt frågorna och skickar därefter in svaren till undersökningspanelen som du deltar i. Enkla instruktioner finns tillgängliga online och när du är klar har du snabbt tjänat pengar eller premier.

Det finns i huvudsak tre olika belöningar när du deltar i undersökningar. Du kan givetvis tjäna pengar, och det finns även möjlighet att bli betald i premier och att samla poäng.

Tänk på att det är ditt ansvar att svara sanningsenligt på frågorna så att både du och företagen får ut något av värde.

?

En undersökningar tar vanligtvis emellan 5 och 30 minuter. Betalningen motsvarar sedan oftast hur lång tid undersökningen tar, och du kan tjäna allt från 5 kr till 50 kr per undersökning. Det är alltså inget du kan bli rik på, och hittar du en sida som påstår det är det med högst sannolikhet en bluff.

Pengarna överförs direkt till ditt PayPal- eller bankkonto. Hur mycket du tjänar kan, förutom den tid du lägger ner, även bero på hur mycket erfarenhet du har av att arbeta med våra samarbetspartners.

Förutom att tjäna pengar erbjuds ofta även två andra typer av belöningar:

Presentkort och/eller premier. För att kunna ta ut ett gåvokort samlar du ofta in poäng via undersökningarna. När du samlat in tillräckligt med poäng kan du vanligtvis välja mellan olika presenkort från en mängd populära butiker och varumärken.

Ofta har även undersökningsföretagen utlottningar. När du genomför fler undersökningar ökar dina chanser att vinna premierna, som kan bestå utav såväl små som stora priser.

Inte sällan erbjuder våra samarbetspartners flera olika sorters belöningar när du genomför undersökningar hos dem.

?

Det bästa med betalda undersökningar är att det går snabbt. Beräkna att en undersökning online tar i genomsnitt mellan 10-20 minuter. Ibland mer ibland mindre. Du tjänar mer pengar ju längre och mer utförlig undersökningen är. Istället för att scrolla igenom Instagram och Facebook - ta en undersökning och tjäna pengar online!

?

Efter du har avslutat en undersökning kan du enkelt föra över pengarna, eller välja dina belöningar i ditt konto på undersökningssajten. Många undersökningsföretag väljer att göra utbetalningen via PayPal.

Vi på SurveyBee jobbar för att du lätt ska hitta legitima och seriösa undersökningspaneler, så du kan känna dig trygg med att lämna uppgifter till våra samarbetspartners och vara säker på att du blir kompenserad för ditt arbete.

?

Ja, det enda som behövs för att tjäna pengar online på undersökningar är en internetuppkoppling och valfri dator, mobil eller surfplatta. Alla får delta! Däremot kan det vara så att vissa undersökningar riktar sig till en viss grupp, till exempel kvinnor mellan 18 och 25 år. Om inte du passar in på den beskrivningen så är det bara att vänta på nästa undersökning där du kan tjäna pengar.

Team SurveyBee

SurveyBees VD Mark Thorsen
Mark Thorsen CEO
SurveyBees Head of IT Kasper Nielsen
Kasper Nielsen Head of IT
SurveyBees Software Developer Kaser Henningsen
Kasper Henningsen Software Developer
SurveyBees Content Coordinator Aris Vourvoulias
Aris Vourvoulias Head of Content & Publishing
SurveyBees Communication Manager Denise Joy
Denise Joy Communication Manager
SurveyBees Content Coordinator Timmy Biedron
Timmy Biedron Content Coordinator